filtr cząstek stałych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macluke
    Elegance
    • 2010
    • 875

więcej o fltrze DPF/FAP, działaniu, kiedy się włącza/wyłącza, itp:

Komentarz

• kjedi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 282

okioki- nie ma specjalnej instrukcji dla BLS.
      A instrukcję po polsku możesz zamówić u dilera. Ja płaciłem bodaj 25 PLN
      Pozdr

Komentarz

• szuszon
        Classic
        • 2009
        • 15

ja właśnie ma ten problem. mam O2 z 2007 roku. i mam DPF . Dzisiaj właśnie zapaliła mi się kontrolka od filtra.Co zrobić?

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Zamieszczone przez szuszon
          ja właśnie ma ten problem. mam O2 z 2007 roku. i mam DPF . Dzisiaj właśnie zapaliła mi się kontrolka od filtra.Co zrobić?
          Wypalić, i popraw silnik w profilu.

Komentarz

• andrzej1962
            L&K
            • 2010
            • 1306
            • Octavia III combi (5E5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez szuszon
            Kolego przede wszystkim czytamy uważnie wątek i używamy szukajki. Dwa posty wyżej od kol macluke masz linka

Komentarz

• Orbit
              Rider
              • 2010
              • 486

w skodach nie macie co nazekac... w Oplach tu sa problemy z DPF , w zaleznosci od silnika potrafi sie wypalac w miescie miedzy 200 a 400 km, na trasie miedzy 400 a 800 , czasami zadziej, w zaleznosci od modelu ,
              Bardzo źle zrobione g-wno , ja mam silnik w którym DPF na mieście wypala się co 200 km. do niedawna byłem przekonany ze jest coś popsute , okazało się jednak ze ten silnik który w nazwie ma "eco-flex"" tak włąsnie ma , powinien spalać 5,5 l na mieście a pali 6,5 - 7 z uwagi na często wypalający się DPF , Co prawda w trasie przy prędkości 120km nie jest to zauważalne wiec nie wpływa bardzo na spalanie , ale w mieście bardzo, Właściciele OPLI z silnikami 1,9 umawiają się na zbiorowe wycinki tego badziewia koszt około 1000 zł , na forach pełno jest ludzi którzy maja z tym problemy gniot potrafi sie zapchać ,wymiana to koszt 4000 zł .
              DPF to jedno wielkie oszustwo , niby przechwyca cząstki sadzy i rzeczywiście z rury nie leci czarny dym jednak w czasie wypalania i tak cały syf dostaje się do atmosfery ... TAK wygląda ststyczne wypalanie DPF trwa około 15 minut ... nie musze komentowac

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZolByxrZbUw[/youtube]
              1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
              Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL

Komentarz

Pracuję...